Alcohol, thee of koffie drinken is een heel ritueel geworden. Maar kent u ook de 'eaunologie', of de kunst van het water drinken? Sommige erg exclusieve minerale waterbronnen zijn zo uitzonderlijk dat onze productverantwoordelijke Kathy Toussaint ze in de spotlight wou zetten in een exclusieve waterkelder. Proost!

Drink water en leef beter

Drinken is net zo levensnoodzakelijk als eten! Ons lichaam heeft namelijk water nodig om goed te functioneren, en hydrateren biedt talloze, soms verrassende voordelen. De lichaamsmassa van een volwassene bestaat voor ongeveer 60% uit water. Het regelt het volume van bloed en lymfe, voedt alle vochtige zones, voert afvalproducten van de spijsvertering af en houdt de lichaamstemperatuur op peil. Een greep uit de superkrachten van dit 'wondermiddel'? Water geeft u meer energie, verbetert het geheugen en de concentratie en zorgt voor een vlottere spijsvertering, een stralende huid en een beter humeur. Waarom zou u er dan niet met volle teugen van genieten?

Hemelse waters

Elke bron heeft eigen, plaatsgebonden eigenschappen. De aard van de bodem, de omgeving en het klimaat hebben namelijk een invloed op de kenmerken van het water. Voor haar kelder koos productverantwoordelijke Kathy verschillende soorten water die worden geprezen om hun finesse, uitzonderlijke minerale samenstelling en bijzondere smaak. Uit de vijftiental merken selecteerden we er enkele die vast voor een verrassing zullen zorgen aan tafel!

  • 'Voss', Noors artesisch water : een van de zuiverste artesische waters ter wereld, dat opborrelt uit een waterhoudende laag onder het Noorse ijs. De favoriet van Kathy, onze productverantwoordelijke.
  • 'Breeze', wolkenwater van de Canarische Eilanden : Breeze komt uit een van de helderste hemels ter wereld. Dit zeer exclusieve water wordt rechtstreeks uit wolkennevels boven de Atlantische Oceaan gefilterd en heeft daardoor een erg laag mineraalgehalte. Uniek!
  • 'Iskilde', met zuurstof verrijkt water uit Denemarken : dit mineraalwater komt rechtstreeks uit een artesische bron in de heuvels ten zuiden van de Åbenråfjord in Denemarken. Het is verrijkt met zuurstof en voelt in de mond tegelijk zacht en verkwikkend aan.
  • 'Fiji', artesisch water : dit water komt uit een ondergrondse waterhoudende laag in de Yaqara-vallei op een van de grootste Fiji-eilanden. Het wordt verpakt zonder enig contact met de omgevingslucht en staat bekend om zijn grote zuiverheid en originele smaak. Een must!

Water drinken is een kunst

Neem er uw mooiste glas bij, giet er de kostbare vloeistof in en zet al uw zintuigen op scherp: uw ogen om te zien hoe helder, licht en sprankelend het water is, uw neus om metaalachtige, aardse of zelfs fruitige en houtachtige toetsen op te sporen, uw oren als u van bruisend water houdt, uw tastzin via uw gehemelte, en uiteraard uw mond, om te proeven en commentaar te leveren.

Hoe kunt u meer drinken?

Als u zich goed wilt hydrateren, is het belangrijk om het vocht dat uw lichaam op natuurlijke wijze verliest volledig weer aan te vullen. Maar dan moet u wel genoeg drinken, het liefst de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 1,5 liter (gemiddeld). Om u daarbij te helpen, hebben onze teams een paar producten geselecteerd die uw glas water net dat tikkeltje aanlokkelijker maken.

  • De microdrinks van Waterdrop : een eenvoudig blokje waarin de beste ingrediënten zijn samengeperst, zoals extracten van fruit en planten, maar ook een schat aan vitamines die u een tweede jeugd geven. 100% suikervrij en verkrijgbaar in verschillende smaken, van sterk kruidig tot zeer fruitig. Dompel ze onder in een drinkbus of waterkan die u altijd bij de hand houdt.
  • Siropen : bij Rob vindt u een ruime keuze aan siropen met klassieke (perzik, grenadine, citroen en limoen) of meer originele smaken (yuzu, verbena en kardemom). Wij hebben een zwak voor die van Bacanha en Pipaillon. Maar drink er wel met mate van.
  • Thee : Rob The Gourmets’ Market biedt een indrukwekkende, verfijnde selectie theevariëteiten van de meest luxueuze theemerken aan. Om warm of koud van te genieten, want dit is een drankje van elk seizoen.
  • Het elixir van Gili : een biologisch, natuurlijk en verkwikkend drankje met gember, citroen en honing – zonder alcohol of additieven! Om op te lossen in een groot glas water, voor een heerlijke, instant boost.

Ontdek de waterkelder van Rob The Gourmets' Market vanaf half september in de winkel.